Avantajele laserului FOTONA față de o operație clasică

În ginecologie, laserul se folosește în foarte multe afecțiuni: în incontinențele urinare de efort, în tot ceea ce presupune modificări vaginale de vârstă, relaxări vaginale, atrofii vaginale, sindromul genitourinar de menopauză,

Laserul FOTONA a introdus pentru prima dată, și de aceea este un vârf de gamă în ziua de astăzi, cristalul de erbium, care emite o rază laser cu o anumită lungime de undă și care are un efect maximal asupra epiteliului și mucoasei în general și tesutului conjunctiv.

Inițial, determină un șoc termic rapid asupra epiteliului și ulterior un efect fototermic lent la nivelul țesutului conjunctiv subiacent, ceea ce are ca efect întărirea legăturilor epiteliale cu țesutul conjunctiv subiacent, creșterea grosimii epiteliului, vascularizatie mai abundentă la nivelul țesutului coonjunctiv subiacent. Toate acestea se traduc prin creșterea rezistenței mucoasei vaginale prin contractarea țesutului conjunctiv a fibrei de colagen într-un anume mod și asta duce la efectul de tightening vaginal, de ingustare și, bineînțeles, prin glicogenarea mai bună a epiteliului, care este iarăși un efect care duce la îmbunătățirea atrofiei vaginale la menopauză. Absolut orice femeie la menopauză se confruntă cu uscăciune vaginala și cu efectele atrofiei vaginale.

Care sunt avantajele laserului FOTONA față de o operație clasică?

  • Este o metodă non invaziva sau minim invaziva, se practică în cabinet, durează aproximativ 45 de minute, o oră, de cele mai multe ori pacientele nu au nevoie de anestezie, disconfortul este minim.
  • Atunci când excizezi leziuni, hemostaza este foarte buna, poți controla foarte bine sangerarea.
  • La femeile cu diferite infecții vaginale, acest laser are inclusiv efect antispetic.
  • Există printre pacientele țintă, inclusiv cele care au suferit operații pentru neoplasme cu alte localizări. De exemplu, paciente care au fost operate de neoplasm mamar, cancer mamar și care suferă de atrofie vaginala, de relaxare, de incontinență și care nu pot fi tratate cu terapii hormonale, iar terapia cu laser este foarte bine venită și efecienta.
  • Efectele se văd la cateva luni, după proceduri, deși in cazul incontinentei, o îmbunătățire se vede de la prima ședință. Pacientele trebuie să aibă răbdare.
  • Conform studiilor din ultimii ani, intervalul de obținere a eficienței maxime este de la 5 până la 12 luni de la prima ședință.
  • Există foarte multe studii privind siguranța și eficiența acestui laser, făcute de clinici universitare din Europa și America.

Procedurile care se realizeaza cu ajutorul laserului FOTONA

  • INCONTILASE - solutia optima pentru incontinenta urinara, fara bisturiu si fara durere
  • INTIMALASE - procedura ce reface colagenul din tesutul vaginal, fara oper atie
  • PROLAPSLASE - metoda noua non ablativa care utilizeaza efectul fototermal pentru a contracta canalul vaginal si a reduce prolapsul. Inainte existau doar doua metode: montarea de plasa si cea chirurgicala, ambele fiind asociate cu multe reactii adverse. Studiile clinice din ultimii ani arata o eficienta crescuta a tratarii prolaspului prin aceasta metoda, fiind totodata sigura si usor de realizat.
  • RENOVALASE - terapie laser care foloseste incalzirea tesuturilor si stimularea regenerarii avand ca efecte: cresterea grosimii epiteliale, a vacularizatiei, ceea ce duce la disparitia uscaciunii vaginale, a pruritului a iritatiei si a dispareuniei.

Citeste intregul articol

Sursa: www.hotnews.ro